Veilig varen doe je samen....... de Vaarbewaarkaart!

Het samenwerkingsverband 'Varen doe je Samen!' heeft als doel de veiligheid op en rond het water te vergroten. Met beroepsvaart, zowel binnenvaart als zeevaart, passagiersschepen en allerlei soorten recreatievaartuigen wordt het steeds drukker op het water. Dit maakt continue aandacht voor veiligheidsrisico’s noodzakelijk. De samenwerkende partners van ‘Varen doe je Samen!’ bundelen hun kennis, netwerken en communicatiekracht om de verschillende vaarweggebruikers voor te lichten en te motiveren om de vaarwegen en de wateren veilig met elkaar te delen.

Wie zich bewust is van potentiële risico’s, en inzicht, kennis en ervaring heeft op het gebied van varen, zal veiliger varen dan iemand die dit niet of minder heeft. Veiligheid en veilig handelen vinden wij een normaal onderdeel van waterrecreatie, een routine: het hoort er gewoon bij, voor je eigen vaarplezier. De informatie op deze site helpt je hierbij. ‘Varen doe je Samen!’ staat voor samen veilig, duurzaam en plezierig varen. Lees meer in de projectflyer Varen doe je Samen!

 


Vaarbewaarkaart

Op de Vaarbewaarkaart staat heel veel informatie over vaarregels, navigatieverlichting, dagtekens, betonning, bruglichten en verkeerstekens. Je kunt de kaart in het Nederlands, Fries en Engels downloaden op onze pagina downloads, klik hier >>

 

Wil je - gratis - een geplastificeerd exemplaar van de Vaarbewaarkaart ontvangen? Test dan je kennis, doe de toets, als dank sturen wij je een exemplaar toe!