Handige apps

Tegenwoordig bestaan er hele handige apps. Uiteraard is een voorwaarde dat de telefoon waar deze op staan beschermd is tegen water, en bij voorkeur blijft drijven bij overboord gaan. Er zijn handige waterdichte cases te koop, waar je een drijfriem aan kunt maken. 


KNRM Helpt app, zie ook hier >>

KNRM Helpt is de officiële app van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM). De KNRM Helpt-app bevat onder andere actuele weers- en getijdeninformatie, vaarkaarten, knooppunten, duikstekken, informatie over marifoonkanalen en een logboek. En de watersporter die in nood is of assistentie nodig heeft roept met één druk op de knop direct hulp in. Ook is de app een hulpmiddel bij de reisvoorbereiding en biedt de mogelijk een vaarplan in te voeren. 

Prijs: Gratis 


Vaarkaart Nederland app

Naast standaard navigatie en alle mogelijke informatie toont deze app real-time posities van schepen met een AIS transponder op de kaart en zie je direct alle informatie zoals naam, koers en snelheid. Tevens worden alle scheepvaartberichten getoond, kun je de kaarten downloaden en aan bood offline werken. Je kunt je route plannen en tijdens het varen zie je de koers, snelheid en positie. 

Prijs: gratis met beperkte functionaliteit, en slechts € 7,99 per jaar met alle functionaliteit. Prijspeil 2022


Waterkaarten app

De Waterkaarten app is een route-app die gebruik maakt van de ANWB Waterkaarten. Ook biedt de app alle informatie uit de ANWB Wateralmanak. Daarnaast is er actuele informatie over bruggen en sluizen, inclusief openingstijden en vaarstremmingen van Rijkswaterstaat in app opgenomen. 

Prijs: De eerste 7 dagen gratis. Daarna moet je een abonnement voor een maand (€ 13,99), seizoen (3 maanden voor € 31,99) of een heel jaar (€ 44,99) afsluiten. Prijspeil 2023


Windfinder app

Windfinder geeft je nauwkeurige lokale voorspellingen voor wind, weer, getijden en golven. Betrouwbaar en eenvoudig voor outdoor sports. Zeker voor sloepen die trainen op open water een handige app!

 

 

 

Prijs: Gratis, biedt in‑app aankopen (Windfinder Plus)


Onweeralarm app

Altijd veilig met het Onweeralarm van Weerplaza. Je weet dan of er onweer in de buurt zit of aankomt. Op een paar honderd meter nauwkeurig wordt de bliksem gedetecteerd. Een onmisbare app voor veilige buitenactiviteiten! De gratis app is bovendien niet alleen in Nederland en België te gebruiken, maar werkt wereldwijd!

 

Prijs: gratis, biedt in‑app aankopen