Nieuws


Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! Klik hier >>

 

 

Training 'Veilig roeien & bekwaam sturen' Almere

Op zaterdag 17 februari gaven wij in Almere onze 3e training 'Veilig roeien & bekwaam sturen' aan 25 enthousiaste deelnemers. Er waren roei(st)ers en stuurlieden van St Ayles Skiffs, Pilot Gigs, Roeisloepen en Yole de Mer's (Coastal rolbank boten). Er werden veel ervaringen gedeeld en veel nieuwe kennis opgedaan. De deelnemers ontvingen na hun geslaagde toets uiteraard het deelnamebewijs en de Vaarbewaarkaart. We kijken terug op een mooie dag, samen maken wij het roeien en sturen zo (nog) veiliger! Deelnemers bedankt! 

Lees meer »

RescueMe EDF1 (LED)Flare met € 30,- korting!

De RescueMe EDF1 Flare is een veilig alternatief voor pyrotechnische(vuurwerk) noodfakkels, dus ideaal in een roeiboot! Het rode LED licht is zo sterk, dat je het op >10km kunt zien voor wel 6 uur lang. De batterij blijft 10 jaar goed en zorgt er zo voor dat je EDF1 altijd gereed voor gebruik is. Omdat er geen vuur aan te pas komt, is de EDF1 zeer veilig in het gebruik. De verwisselbare batterij gaat 10 jaar mee en is eenvoudig vervangbaar. De EDF1 biedt een veilige en duurzame oplossing voor visuele signalering in noodsituaties!

Lees meer »

Gratis NLTides Editie 2024 - HP33 D

Met ingang van 2024 is NL Tides een gratis te downloaden en gratis te gebruiken programma voor Windows 10 en 11. Gratis alle getijdegegevens en informatie over stroomrichting en -kracht in een praktisch computerprogramma. Ideaal bij je voorbereidingen voor een training of roeitocht op getijdenwater! 

Lees meer »

Nieuw! Veilig Roeien webshop!

Neem de juiste voorzorgsmaatregelen en zorg dat je de essentiële veiligheidsmiddelen bij je hebt als je het water op gaat! Zeker als je roeit / stuurt in het donker! Voor je mobiel is een hoesje met een drijver geen overbodige luxe. Maar ook je sleutels of bril kunnen per ongeluk overboord gaan. Voor een paar euro heb je een eigen reddingsdeken, een Kiss of Life sleutelhanger of een noodfluitje, niet alleen handig in de boot. En voor maar € 6,50 heb je een complete set in een handig spatwaterdicht ritstasje! Zoiets mag eigenlijk niet ontbreken in je tas...

Lees meer »

Veilig Roeien & DARA op Nationaal Roeicongres 2024!

Veilig Roeien & DARA staan op het kennisplein tijdens het KNRB Nationaal Roeicongres op zaterdag 3 februari in Amsterdam (10:00-16:00 uur). Het thema 'met elkaar doorgroeien' past perfect bij onze ambities; we willen veiligheid in en rond de boot voor alle roeidisciplines op een (nog) hoger niveau tillen, op dit congres komen de verschillende disciplines samen op één locatie! 

Lees meer »

roei!PROEVEN

Sport verbindt en verbroedert! Wij gaan in 2024 de verschillende roei-disciplines in Nederland letterlijk verbinden met elkaar!

Lees meer »

Willemstad, 16 december

De 1e training 'Bekwaam sturen & veilig roeien!' zit erop! We waren te gast in Willemstad, waar vandaag 19 deelnemers uit de roeidisciplines St Ayles skiff roeien, sloeproeien en Pilot Gig roeien hun bewijs van deelname en geplastificeerde Vaarbewaarkaart ontvingen! Super om de 3 verschillende disciplines in één groep bij elkaar te hebben, en mooi om te zien hoe ervaren stuurlieden en roei(st)ers de kennis uitwisselen met beginners. Wij kijken terug op een te gekke dag, mede mogelijk gemaakt door de donatie van roeisloepen.nl 

Lees meer »

16 december: training bekwame stuur & veilig roeien!

Het roeiseizoen zit er voor sommigen op, maar velen trainen door in de winter! Regelmatig in het donker, op kouder en vaak verlaten vaarwater en met herfst/ winterse weersomstandigheden is het heel anders sturen en roeien dan in de zomer! Kennis over verantwoording, de vaarregels en wat te doen bij calamiteiten is nu nog belangrijker en essentieel wanneer je doortraint in de winter. Ben je (aankomend) stuur? Val je wel eens in voor de stuur? Of wil je als roeier meer weten over de veiligheidsaspecten? Schrijf je dan in voor onze training bekwame stuur & veilig roeien op zaterdag 16 december in Willemstad! Klik hier >>

Lees meer »

Het Team Veilig Roeien breidt uit!

Het team van Veilig Roeien breidt uit! We verwelkomen Frans Smit en Martin Kok die een vracht aan kennis en ervaring meenemen met betrekking tot veilig roeien in gladde boten, St Ayles Skiffs en roeisloepen! 

Lees meer »