Gratis NLTides Editie 2024 - HP33 D

Gepubliceerd op 30 januari 2024 om 13:54

Met ingang van 2024 is NL Tides een gratis te downloaden en gratis te gebruiken programma voor Windows 10 en 11. Gratis alle getijdegegevens en informatie over stroomrichting en -kracht in een praktisch computerprogramma. Ideaal bij je voorbereidingen voor een training of roeitocht op getijdenwater! 

 • De HP33D - NLTides software levert de officiële getijvoorspellingen van Cadzand tot en met Nieuw Statenzijl en stroomgegevens voor de zuidelijke Noordzee, het Nederlandse gedeelte van de Waddenzee, Wester- en Oosterschelde, benedenrivieren en belangrijke havenaanlopen. NLTides bevat meer havens dan de papieren versie van de HP33.
 • De voorspelde getijhoogten voor de Nederlandse havens en de stroominformatie zijn identiek aan die van de HP33.
 • De voorspelde waterstanden kunnen worden getoond ten opzichte van LAT en GLLWS. Het programma NLTides is een officieel erkend equivalent van de papieren publicatie HP33. 
 • NLTides is een jaarlijkse uitgave. Met deze editie kunnen voorspellingen gemaakt worden vanaf 01 november 2023 tot en met 31 december 2024. Direct in het programma zijn in deze looptijd eventuele updates te downloaden als u internet heeft.
 • Het programma levert:
  • Officiële getijvoorspellingen voor alle belangrijke havens van Nieuwpoort in België tot List in Duitsland;
  • Stroomgegevens voor de zuidelijke Noordzee, Waddenzee, Westerschelde en Oosterschelde, benedenrivieren en belangrijke havenaanlopen.
  • NLTides staat gelijk aan de papieren HP33, maar bevat meer havens, van Cadzand (Zeeland) tot en met Nieuw Statenzijl (Groningen)
 • NLTides werkt op Windows 10 en Windows 11. Er is geen versie beschikbaar voor Mac OS-X.

Installatie

De download zelf bestaat uit een gecomprimeerde map (ZIP). Je download deze op je computer. Ga vervolgens naar de map waar de download staat. Dit is een bestand met de naam NLTIDES.ZIP. Klik op het bestand met de rechtermuisknop en kies Uitpakken. Na het uitpakken opent u de map NLTIDES. In deze map staat het bestand NLTIDES.msi. Dubbelklik op dit bestand om de installatie te starten. Na de installatie start je het programma met de NLTides snelkoppeling op het bureaublad van Windows.

Het geïnstalleerde programma met alle data neemt ongeveer 60 Mb ruimte in op uw harddisk.

 

We bieden geen support bij installatie of uitleg over het programma

 

NL Tides
Gecomprimeerd bestand – 25,2 MB 127 downloads