Officiële lancering Veilig Roeien!

Gepubliceerd op 6 november 2023 om 07:00

Vandaag is de officiële lancering van www.veiligroeien.nl (een initiatief van sloeproeienNL).

Marco Schoone en Kees Verweel gaan met deze website de informatie met betrekking tot veilig roeien & sturen voor de gehele roei community in Nederland aanbieden. Als oud FSN-bestuurslid en veiligheidscommissielid zetten ze zich in het verleden al in voor veilig sloeproeien, zo trainden ze afgelopen 2 jaar al bijna 300 stuurlieden en sloeproei(st)ers!

De trainingen worden onder de vlag van ‘Veilig Roeien!’ door Marco en Kees gecontinueerd, hou voor informatie over de klassikale trainingen of indien gewenst in-company trainingen morgen de site in de gaten! Volg ons voor de updates op Facebook, X (voorheen Twitter), Instagram of ons WhatsApp kanaal!

 

  • Marco heeft sinds 1995 sloeproeiervaring, zowel als roeier en stuurman. Tevens was hij oprichter en jarenlang (2002-2018) voorzitter van de Slag om de Zaan organisatie. Als fanatiek open water en zeezeiler kent Marco als geen ander de potentiële veiligheidsrisico's op en rond het water.
  • Kees heeft sloeproeiervaring sinds 1981, en roeide bij diverse clubs in vele typen sloepen. Hij was medeoprichter van Sloeproeien Zeeland (2019-2023) en stuurt en roeit sinds februari 2023 bij de St Ayles Skiff club Roeien in Zeeland. Verder peddelt hij zo nu en dan met z'n kajak een rondje op de Oosterschelde en verkende hij als 14-jarige al het Haringvliet, Hollands Diep en Grevelingen met z'n zeilboot. Als eigenaar en beheerder van sloeproeienNL lanceerde hij in juni 2020 de site www.veiligsloeproeien.nl


Wil jij je ook inzetten voor veilig roeien in Nederland? 

Word dan lid van ons team! Klik hier >>