Over Veilig Roeien!

Gepubliceerd op 30 september 2023 om 13:05

Veilig roeien is een initiatief en sinds juni 2020 onderdeel van sloeproeienNL met de doelstelling om informatie met betrekking tot veiligheid in en rond de roeisloep/ -boot makkelijk vindbaar en toegankelijk te maken. De content op de site bestaat uit alle tot juni 2020 verzamelde informatie met betrekking tot veiligheid van www.sloeproeien.nl aangevuld met actuele content verzameld uit eigen ervaringen en van internet en andere bronnen.

TEAM VEILIG ROEIEN

Het huidige team van Veilig Roeien bestaat uit Marco Schoone en Kees Verweel.

  • Marco heeft sinds 1995 sloeproeiervaring, zowel als roeier en stuurman. Tevens was hij oprichter en jarenlang (2002-2018) voorzitter van de Slag om de Zaan organisatie. Als fanatiek open water en zeezeiler kent Marco als geen ander de potentiële veiligheidsrisico's op en rond het water.
  • Kees heeft sloeproeiervaring sinds 1981, en roeide bij diverse clubs in vele typen sloepen. Hij was medeoprichter van Sloeproeien Zeeland (2019-2023) en stuurt en roeit sinds februari 2023 bij de St Ayles Skiff club Roeien in Zeeland. Verder peddelt hij zo nu en dan met z'n kajak een rondje op de Oosterschelde en verkende hij als 14-jarige al het Haringvliet, Hollands Diep en Grevelingen met z'n zeilboot.

VEILIG SLOEPROEIEN

Marco en Kees zijn oud-bestuursleden van de Federatie Sloeproeien Nederland (FSN), en in hun rollen van oud FSN-voorzitter (Marco 2014-2018) en oud-bestuurslid en FSN-websitebeheerder (Kees 2012-2017) tilden ze samen met het FSN-bestuur veiligheid reeds op een hoger niveau. Beiden zijn sinds de start eind 2020 lid van de FSN Veiligheidscommissie en hebben namens deze commissie in 2022 en 2023 vele trainingen 'bekwame stuur' verzorgd voor een kleine 300 cursisten.

VEILIG ROEIEN IN 2024 - HULP GEZOCHT

Met Veilig Roeien bundelen Marco en Kees hun ervaringen verder op het gebied van veilig roeien. Ze slaan de handen ineen en gaan de volgende stap zetten; één centrale community vormen voor alle roeidisciplines, dus niet alleen voor sloeproeiers maar ook voor roeiers in St Ayles Skiffs, Pilot Gigs, gladde boten, coastal boten etc. Tevens gaan ze algemene trainingen 'veilig roeien' verzorgen. Ze zoeken de samenwerking met andere organisaties en mensen met (veiligheid)ervaring bij de andere roeidisciplines die willen meehelpen met het verder op- en uitbouwen van deze website. Maar ook hulp en/of kennis van sloeproeiers is uiteraard van harte welkom!

Heb je zin om je aan te sluiten? Laat het ons weten!